Foder

9-in-l-pack-shot-of-fbn-fhn-range-feline-health-breed-nutritionAtt ge sin kattunge ett foder med ett komplett näringsinnehåll som är anpassat till kattens behov är viktigt för att främja hälsosam utveckling och lägger grunden för en frisk framtid.

För att hjälpa kattungen att växa och hålla sig frisk är det viktigt att ge den mat som är lämplig för dess ålder, livsstil och specifika näringsbehov. Den behöver rätt balans av proteiner, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Det är bara en välbalanserad kost som ger essentiella aminosyror som taurin, som inte katten själv kan framställa.

Mina katter äter Royal Canin torrfoder och blötmat. När din kattunge är redo för leverans äter den Royal Canin Kitten second age alternativt Royal Canin Persian Kitten torrfoder och får som komplement Royal Canin Kitten blötmat i sås en gång per dag. Till mina katter som bor hemma hos mig ger jag Royal Canin Persian Kitten som jag personligen tycker är ett fantastiskt torrfoder…om än lite dyrare.

Blötmat börjar du att ge cirka en matsked en gång om dagen när din kattunge kommer hem, öka successivt – den behöver aldrig äta mer än en portionspåse blötmat per dag.

Tänk på att din katt ALLTID ska ha fri tillgång till torrfoder.

För en liten kattunge är det en stor omställning att lämna sin mamma och sina syskon vilket ibland kan rubba magbalansen – därför är det viktigt och det bästa att fortsätta med det foder den är van vid för att undvika onödiga mag- och tarmbesvär.

Din katt bör äta Kitten-foder tills den är omkring ett år gammal, då kan man fasa över på ett vuxenfoder. Royal Canin har många olika sorters vuxenfoder så man kan se till kattens dåvarande behov vilket som passar bäst – hör gärna av er till mig så kan vi tillsammans hitta det bästa fodret för just din katt. Ett undantag kan vara om den skulle bli överviktig efter kastrationen – i dessa fall kan man byta till ett mer anpassat foder innan ett års ålder.

Råd vid dålig mage